Istoria pomiculturii în această zonă este legată de colonizarea sașilor în localitatea Ghinda, unde au găsit condiții pedoclimatice extrem de favorabile cultivării pomilor fructiferi, obtinând chiar un soi de mar, Tare de Ghinda (Winter Dauerapfel, Hartapfel) soi foarte apreciat la vremea respectivă pentru calitățile gustative, de păstrare și de procesare pentru obținerea cidrului.

Ferma Ghinda, are o suprafață cultivată de 40 de hectare, din care 30ha cu specia măr in sistem intensiv. Principalele soiuri sunt Golden Delicious și Jonathan.

În toamna anului 2010 am înființat o livadă superintensivă de 7 ha cu 3000 pomi/ha și cu un sistem performant de fertirigare prin picurare. Productia medie anuala se ridica la 35-40 t/ha. Soiurile plantate, Golden Reiders si Gala, sunt foarte bine climatizate îndeplinind toate caracteristicile fiecărui soi și o calitate gustativa deosebita.

În ultima perioada am înființat și o livadă de 3 ha cu prun cu o diversitate de soiuri, cu epoci de coacere diferite, pentru a acoperi piața pe o durata cat mai mare de timp, de la sfârșitul lunii iulie și până la mijlocul lunii septembrie. Soiurile existente sunt Stanley, President, Cacanska Lepotica, Bluefre.

Caracteristica fructelor noastre: Aspect occidental, Gust romanesc.

« 1 de 3 »
---